Flen

Ålidenskolan & Ålidens Förskola

Våra skolor i Flen

I Flen finns vi i en fin miljö alldeles vid Flensån, på Rundvägen 7. Här finns tre verksamheter med hög kvalité: förskolan, fritidshemmet och F-9-skolan. Det blir en familjär stämning eftersom vi inte är så många och har den lilla skolans alla fördelar. Välkommen med din intresseanmälan – via hemsidorna här nedan.  

Ålidenskolan logo
Ålidens Förskolan logo

Ålidenskolan

Ålidenskolan ligger vackert belägen i en sluttning ner mot Flensån. Skolan startade 1994 och har därmed lång erfarenhet av utbildning. Skolan har en kristen inriktning vilket innebär att vi arbetar målmedvetet med värdegrundsarbete, som vilar just på de kristna värderingarna. Vi är en liten F-9 skola där elever och personal känner varandra. Lärartätheten är hög och hos oss får man det lilla extra. Vi är stolta över skolans höga måluppfyllelse och meritvärden.

Ålidens Förskola

Förskolan är belägen på Åliden och vi delar vår härliga gård med Ålidenskolan, vilket bidrar till en varm gemenskap bland yngre och äldre barn och elever. Förskolan har små barngrupper och vi har 25 platser fördelat på två avdelningar i åldrarna 1-5 år. På förskolan arbetar vi med den kristna inriktningen genom att först och främst betona alla människors lika värde, att man är unikt skapad och älskad. Den gyllene regeln genomsyrar vårt bemötande till varandra på förskolan: ”Allt vad ni vill att människorna ska göra för er, det skall ni också göra för dem”.

När man undervisar…

"Ge åt den vise och han blir ännu visare. Undervisa den rättfärdige och han lär sig mera."

- Ordspråksboken 9:9

sv_SESvenska