Om Stiftelsen
Agape Norrköping

Vår berättelse

Vi, Jan och Ulla-Mi Rosman grundade en stiftelse i oktober 1984 medan vi bodde i den lilla bruksorten Nävekvarn. Stiftelsen skulle enligt portalparagrafen användas till att ”bedriva kristen bibelundervisningsverksamhet”. Vi fick tidigt namnet ”Agape” i våra hjärtan. Det betyder ”gudomlig självutgivande kärlek”.

Vi hade redan satt igång själva verksamheten och i juni 1985 bildades två församlingar Agape – en i Nyköping och en i Norrköping med två dagars mellanrum. Jan blev pastor och ”bibellärare”. I augusti samma år flyttade vi till Norrköping. Vi reste med trosundervisning (bibelundervisning) i Sverige främst.

1992 blev ett genombrottsår på många sätt då vi kunde starta skola, förskola och bygga ett hus till familjen – som vid det här laget berikats med fyra underbara barn. 1993 började ett resande i missionens tjänst som genom åren tagit oss till mer än 50 länder i världen – med bibel- & ledarskapsundervisning i bagaget.

2010 kom ett nytt genombrottsår då vi kunde köpa det före detta SVT-huset i Norrköping – och samla både skolor, förskola, fritidshem och församling under ett tak, dessutom med rymlig mark och trädgård. Vi fick förfrågningar från både Nyköping och Flen om ledning för de kristna friskolorna som hade startats där. Vi accepterade båda utmaningarna och bildade en liten skolkoncern. Ulla-Mi utbildade sig till förskollärare och senare även till rektor för förskolan. 

Nästa genombrottsår kom 2015 då Jan efter 30 år som föreståndare kunde släppa själva föreståndarskapet i församlingen till en ny generation; nämligen David Ekerbring. En kraftfull utveckling tog vid i församlingsverksamheten och allt bara växer åt alla håll samtidigt. Jan är fortsatt ordförande i Stiftelsen och skolchef för skolorna.

2020 tog vi så steget att bilda en ideell förening för att administrera församlingens ekonomi och juridik. Församlingens verksamhet leds av dess föreståndare, David.

Det är roligt att leva i Guds vilja – med Hans vind i ryggen. Vi ser med tillförsikt och tro mot framtiden. Det finns så oerhört många behov och närmast oändliga möjligheter att leva och verka i vår tid. Särskilt som vi lever med förvissningen att Gud har ”utgjutit sin Ande över allt kött”. Då är det ju bara att stå på tillsammans med Honom, i Honom och genom Honom! Nu försöker vi fokusera på att hjälpa skolor, kyrkor och rörelser. Vi har ju den devisen i församlingen: ”lev för andra; lev för varandra…”

”För första gången kunde vi genomföra vår egen kurs – Agape Bible Course – för en grupp andliga ledare och pastorer i Kigali, Rwanda –  i september 2019. Den handlar om frukt, gåvor och tjänster – d v s karaktär, kapacitet/förmågor och betjäningsvilja.

  Själva innehållet utgår från våra samlade livsbudskap om tro, hopp och kärlek. Det blev mycket uppskattat bland dessa pastorer där många har många församlingar – och kristna skolor. Vi får vara med och bygga upp nationer från grunden. Flera olika kristna rörelser var representerade här och vi fick bara så Guds ord rakt in i dem allihopa.

Jan Rosman – Ordförande för stiftelsen

Låt din vision bli verklighet med oss.

"Utan vision går folket vilse..."

- Ordspråksboken 29:18

sv_SESvenska